Pages

Wednesday, July 31, 2019

Τραγωδία στη Ρόδο: Πνίγηκαν δύο αδερφές σε πισίνα ξενοδοχείου - Πρώτο ΘΕΜΑ

Τραγωδία στη Ρόδο: Πνίγηκαν δύο αδερφές σε πισίνα ξενοδοχείου - Πρώτο ΘΕΜΑ

Η μια προσπάθησε να σώσει την άλλη και τελικά και οι δύο βρήκαν τραγικό θάνατο - Πιθανολογείται ότι βούτηξαν αφού είχαν φάει - Συνελήφθησαν οι υπεύθυνοι του ξενοδοχείου

Δύο νεαρά κορίτσια, 16 και 19 ετών, που ήρθαν από το εξωτερικό στη χώρα μας για διακοπές, βρήκαν τραγικό θάνατο απόψε στη Ρόδο, στην πισίνα ξενοδοχείου όπου κολυμπούσαν.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, οι δύο κοπέλες, βρέθηκαν νεκρές στην πισίνα του ξενοδοχείου λίγο πριν τις 7 το βράδυ.

Μάλιστα αρχικά το ΕΚΑΒ κλήθηκε παρέλαβε μία κοπέλα που ήταν στην επιφάνεια της πισίνας και είχε ακόμα τις αισθήσεις της. Παρά τις προσπάθειες που έγιναν, κατέληξε λίγη ώρα αργότερα.
Η δεύτερη βρίσκονταν στον πάτο της πισίνας και δεν φαίνονταν. Οι διασώστες επέστρεψαν ξανά πίσω και την παρέλαβαν αλλά όλα είχαν πλέον τελειώσει.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που δημοσιεύει η ΡΟΔΙΑΚΗ, φαίνεται πως η μία κοπέλα προσπάθησε να σώσει την άλλη, αλλά δυστυχώς, βρήκαν και οι δύο τραγικό θάνατο.
Κάποιες άλλες πληροφορίες αναφέρουν πως οι κοπέλες είχαν φάει προηγουμένως.

Για το περιστατικό, ενημερώθηκε και ο εισαγγελέας υπηρεσίας, που έδωσε εντολή στους αξιωματικούς του ΑΤ Ρόδου να προχωρήσουν στη σύλληψη των υπευθύνων του ξενοδοχείου και να πραγματοποιήσουν έρευνα για τα αίτια που οδήγησαν τις δύο κοπέλες στον θάνατο.

Let's block ads! (Why?)



2019-07-31 19:13:00Z
https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMibWh0dHBzOi8vd3d3LnByb3RvdGhlbWEuZ3IvZ3JlZWNlL2FydGljbGUvOTEzMjM5L3RyYWdvZGlhLXN0aS1yb2RvLXBuaWdpa2FuLWR1by1hZGVyZmVzLXNlLXBpc2luYS14ZW5vZG9oZWlvdS_SAXFodHRwczovL3d3dy5wcm90b3RoZW1hLmdyL2dyZWVjZS9hcnRpY2xlLzkxMzIzOS90cmFnb2RpYS1zdGktcm9kby1wbmlnaWthbi1kdW8tYWRlcmZlcy1zZS1waXNpbmEteGVub2RvaGVpb3UvQU1QLw?oc=5

Halaman Selanjutnya >>>>


ועידת מפלגת העבודה אישרה את החיבור ללוי-אבקסיס ואת השריונים לפרץ - הארץ

ועידת מפלגת העבודה אישרה את החיבור ללוי-אבקסיס ואת השריונים לפרץ - הארץ

מדורים

כלים שימושיים

עכבר העיר

TheMarker

שיתופי פעולה

חדשות, ידיעות מהארץ והעולם - הידיעות והחדשות בעיתון הארץ. סקופים, מאמרים, פרשנויות ותחקירי עומק באתר האיכותי בישראל

© כל הזכויות שמורות להוצאת עיתון הארץ בע"מ

Let's block ads! (Why?)



2019-07-31 14:52:37Z
https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiMmh0dHBzOi8vd3d3LmhhYXJldHouY28uaWwvbmV3cy9lbGVjdGlvbnMvMS43NjA5ODM30gE2aHR0cHM6Ly93d3cuaGFhcmV0ei5jby5pbC9hbXAvbmV3cy9lbGVjdGlvbnMvMS43NjA5ODM3?oc=5

קרא עוד >>>>


Ο Πολάκης δεν θα κλάψει μόνος του… - iefimerida

Ο Πολάκης δεν θα κλάψει μόνος του… - iefimerida

Το σόου στην Βουλή κατά την συζήτηση για την άρση της βουλευτικής ασυλίας του γνωστού Παύλου Πολάκη, μάλλον έφερνε προς «σκηνές από έργο προσεχώς», που είναι πολύ πιθανόν να παιχτεί στην διάρκεια του νέου Κοινοβουλίου…

Κι’ από αυτή την άποψη, ίσως ν’ αποδειχθεί και αρκούντως παιδευτικό. Για να αντιληφθούν κάποιοι ότι η κατάχρηση της εξουσίας και η απόλαυση των «προνομίων» της, νομοτελειακά έχει ημερομηνία λήξεως.

Ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ, πολύ έξυπνα αποχώρησαν από την αίθουσα μετά το μονόπρακτη παράσταση του κ. Πολάκη, «πονάνε ορέ τα παλληκάρια;». Αν έμεναν, ο πρώην πρωθυπουργός σύντροφος του «αψύ Σφακιανού», θα ήταν αναγκασμένος να επιχειρηματολογήσει ότι η διάπραξη ενός κακουργήματος (όπως η τηλεφωνική υποκλοπή και παράνομη ηχογράφηση) από εν ενεργεία υπουργό, είναι απόρροια των… υπουργικών καθηκόντων του! Και η ποινική ευθύνη, θα πρέπει να διερευνηθεί με την διαδικασία του άρθρου 86 του Συντάγματος, περί «ευθύνης υπουργών». Δηλαδή μέσω εξεταστικής ή και προκαταρκτικής επιτροπής της Βουλής. Ενός απαράδεκτου, κατάπτυστου άρθρου και συναφούς διαδικασίας, που ο ΣΥΡΙΖΑ είχε δαιμονολογήσει επί διακυβερνήσεώς του. Άβολα πράγματα, ιδίως όταν το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για την άρση της ασυλίας Πολάκη ήταν προδιαγεγραμμένο.

Αυτήν ακριβώς την διαδικασία, την κάλυψη δηλαδή της παρανομίας του από το άρθρο 86, ζήτησε ο κ. Πολάκης. Και δεν είναι η πρώτη, είναι η τρίτη φορά που ο «Κρητίκαρος» καταφεύγει πανικόβλητος στην κατάπτυστη εξασφάλιση του αδίωκτου. Τις προηγούμενες, τα κατάφερε με την «κουρελού» κυβερνητική πλειοψηφία που διέθετε ο ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα όμως, άλλαξαν οι καιροί και τα πράγματα.

Ο κ. Πολάκης, είναι… case study από μόνος του. Κρατάει διπλά λογιστικά βιβλία γιατί είναι… μάγκας, πιστολίζει δημόσια και με περηφάνια για να το αποδείξει, απειλεί ευθέως δημοσιογράφους με θάψιμο «τρία μέτρα κάτω από την γη», διατυπώνει επίσημα την… πολιτική άποψη πως για να κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ τις εκλογές «πρέπει να χώσει κάποιους αντιπάλους στην φυλακή…! Γενικά, «μόνος αυτός, μας έχει όλους!».

Τώρα… «μόνος αυτός, τους έχει όλους απέναντί του». Και κινδυνεύει να «χωθεί φυλακή» για τις παρανομίες και τα νταηλίκια του, από τον φυσικό δικαστή του, χωρίς να κρύβεται πίσω από το 86 περί «ευθύνης υπουργών» που… τόσο πολύ διαολόστελναν από τον ΣΥΡΙΖΑ. Επιτέλους… «ήταν δίκαιο, έγινε πράξη!

Τον Πολάκη, όμως, έτσι κι’ αλλιώς τον είχαν ξεγραμμένο. Και ο πιθανός κολασμός του από την δικαιοσύνη για την υποκλοπή και την εξύβριση και συκοφαντία με τα οποία κατηγορείται και θα πάει στο δικαστήριο, στον ΣΥΡΙΖΑ τον θεωρούν εμβληματική μεν, αλλά μεμονωμένη περίπτωση. Άλλο τους απασχολεί και τους καίει.

Η ΝΔ, ως αντιπολίτευση, είχε προειδοποιήσει ότι θα ζητήσει την διερεύνηση σκανδάλων και ποινικών ευθυνών που –κατά την άποψή της- διεπράχθησαν επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Είχε μιλήσει για εξεταστικές και προκαταρκτικές για όσους ευθύνονται για το ολέθριο πρώτο εξάμηνο του 2015 που κόστισε περί τα 100 δις και έφερε το τρίτο μνημόνιο. Για το… ημιεπίσημο παραδικαστικό κύκλωμα με ενορχηστρωτή ένα υπουργό που όλοι ξέρουν αλλά τον λένε… «Ρασπούτιν». Για την σκευωρία (όπως αποδείχθηκε) της Novartis. Για το σκάνδαλο Λαυρεντιάδη και τα ύποπτα νταβατζηλίκια του «Μανόλη του Παππά» κ. Πετσίτη, για τις φοβερές αλληλοκατηγορίες Καμμένου (τι να γίνεται αυτό το παιδί;) και Κοτζιά για κυβερνητικές δωροδοκίες ξένων ΜΜΕ αλλά και «μίζες». Για τις οβίδες στην Σαουδική Αραβία. Και, ακόμη, η διερεύνηση ευθυνών για την χρεωκοπία της ΔΕΗ- και δεν μπορεί, κάτι θα ξεχάσαμε…

Αυτά φοβάται ο ΣΥΡΙΖΑ. Και έχει ήδη αρχίσει να προετοιμάζει (αρχίζοντας από την υπόθεση Πολάκη) την επικοινωνιακή του άμυνα με… οιμωγές περί «ρεβανσισμού». Που, αν μη τι άλλο, θα συσπειρώσει το εμμονικά φανατικό κοινό του.

Θα προχωρήσει η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη στο άνοιγμα όλων αυτών που τρέμει ο ΣΥΡΙΖΑ; Κανείς δεν ξέρει αν και μέχρι ποίου βαθμού. Ο πρωθυπουργός έχει πει ότι δεν τον ενδιαφέρει η επιστροφή και η αναφορά στο παρελθόν, αλλά στο σήμερα και το μέλλον. Και γι’ αυτό, θα επιδιώξει συναινέσεις. Σημαίνει αυτό καμιά έρευνα σε κραυγαλέες και υπονομευτικές των θεσμών μεθοδεύσεις και σκευωρίες επί ΣΥΡΙΖΑ; Δύσκολα να το υιοθετήσεις. Πέρα από την κοινή γνώμη που εμβρόντητη παρακολουθούσε τις καθεστωτικές παρεκτροπές της «πρώτη φορά αριστεράς», υπάρχουν και εστίες μέσα στην ΝΔ που δεν θα καλοδούν τέτοια μεγαλοψυχία.

Και, βέβαια, υπάρχουν και οι συκοφαντηθέντες για την «υπόθεση Novartis», και δεν είναι μόνον ο κ. Αντώνης Σαμαράς, που έχουν δεσμευθεί ότι τους συκοφάντες τους «θα τους πάνε μέχρι το τέλος».

Αυτά «κόφτουν» τον κ. Τσίπρα. Όχι ο γελοία γραφικός «αψύς Σφακιανός». Αυτόν, ως αναλώσιμο, τον έχει ξεγράψει…

Let's block ads! (Why?)



2019-07-31 15:08:55Z
https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiRmh0dHBzOi8vd3d3LmllZmltZXJpZGEuZ3IvcG9saXRpa2kvby1wb2xha2lzLWRlbi10aGEta2xhcHNlaS1tb25vcy10b3nSAUpodHRwczovL3d3dy5pZWZpbWVyaWRhLmdyL3BvbGl0aWtpL28tcG9sYWtpcy1kZW4tdGhhLWtsYXBzZWktbW9ub3MtdG95P2FtcA?oc=5

Halaman Selanjutnya >>>>


日韓対立「一時休止」案が浮上、米は仲介に意欲 - 読売新聞

日韓対立「一時休止」案が浮上、米は仲介に意欲 - 読売新聞

 【ワシントン=黒見周平】ポンペオ米国務長官はバンコクで2日に日米韓3か国の外相会談を開き、徴用工問題を発端にした日韓対立の仲介に乗り出す。日韓が対話を行う間、双方が新たな強硬措置を控える「休止協定」の締結が議題になる見通しだ。

 ポンペオ氏は東南アジア諸国連合(ASEAN)関連外相会議でバンコクに向かう機中、日米韓3か国による外相会談を行う見通しを明らかにし、「日韓両国に前向きな道筋を見つけるように勧める」と意欲を示した。これに関連し、米政府高官は7月30日、読売新聞の取材に対し、新たな強硬措置を控える「休止協定」への署名を日韓両国に提案したことを明らかにした。

 休止協定は対話のために「一時休戦」するためのもので、懸案の解決を直接目指すものではないという。米国としては、同盟国同士の関係悪化がこれ以上進めば、北東アジアの安全保障に支障をきたすとの懸念を強めたとみられる。会談は8月1日に行うことも検討されたが、米関係筋によると2日夕で調整されている。

 日本政府は2日にも輸出管理上の優遇措置を受けられる「ホワイト国」から韓国を除外する閣議決定を行う方針を変えていないが、米側の仲介案や韓国側の対応を見極めたうえ、今後の韓国に対する措置を再検討するとみられる。

 韓国政府はホワイト国からの除外を懸念し、日韓軍事情報包括保護協定(GSOMIA)の破棄まで示唆しているだけに、休止協定には前向きとみられる。だが、韓国国内では元徴用工らに対する賠償を命じられた日本企業の資産差し押さえ・売却手続きが進んでいる。休止協定が司法手続きの中断を含む場合、「司法判断に介入できない」としてきた韓国政府が対応できるかは不透明だ。

Let's block ads! (Why?)



2019-07-31 13:16:00Z
https://www.yomiuri.co.jp/world/20190731-OYT1T50236/

続きを読む >>>>


Έρχεται νέο κύμα ζέστης με θερμοκρασίες στους 42 βαθμούς Κελσίου - The TOC

Έρχεται νέο κύμα ζέστης με θερμοκρασίες στους 42 βαθμούς Κελσίου - The TOC

SHARE THIS

Ακόμη και στους 42 βαθμούς Κελσίου θα σκαρφάλωσει ο υδράργυρος τις επόμενες ημέρες ενώ σε πολλές πειοχές της χώρας θα επκρατήσουν συνθήκες καύσωνα. 

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, αυξημένες τις θερμές περιμένουμε την Πέμπτη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 37 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 23 έως 36 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα (στη Θεσσαλία έως τους 38 βαθμούς Κελσίου), 20 έως 36 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 26 έως 32 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη, 22 έως 35 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Ωστόσο στη Λάρισα, σύμφωνα με την ΕΜΥ, ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 40 βάθμους Κελσίου.

 

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός την Παρασκευή με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ενώ η θερμοκρασία στα δυτικά θα σημειώσει μικρή άνοδο. Ωστόσο το Σάββατο η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα και στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά, θα φτάσει κατά τόπους τους 42 βαθμούς Κελσίου. 

 

Φωτογραφία: INTIMENEWS

Let's block ads! (Why?)



2019-07-31 14:13:47Z
https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiaWh0dHBzOi8vd3d3LnRoZXRvYy5nci9rb2lud25pYS9hcnRpY2xlL2VyeGV0YWktbmVvLWt1bWEtemVzdGlzLW1lLXRoZXJtb2tyYXNpZXMtc3RvdXMtNDItYmF0aG1vdXMta2Vsc2lvddIBAA?oc=5

Halaman Selanjutnya >>>>


לאחר ההחלטה על אישור בנייה לפלסטינים: המינהל האזרחי ימפה את שטחי C - וואלה!

לאחר ההחלטה על אישור בנייה לפלסטינים: המינהל האזרחי ימפה את שטחי C - וואלה!

לאחר ההחלטה על אישור בנייה לפלסטינים: המינהל האזרחי ימפה את שטחי C
עריכה: רענן פוגל

במסגרת החלטת הקבינט על בניית מאות יחידות דיור לפלסטינים בשטחי C, המנהל האזרחי צפוי להתחיל בחודשים הקרובים בתהליך של מיפוי של בתים, קרקעות ואוכלוסיה שלא בוצע זה שנים באזור. הכוונה היא בסופו של דבר לגבש תוכנית תכנונית שתאפשר לישראל לשלוט באישורים תכנוניים ובהריסות בנייה לא חוקית של הפלסטינים בשטחי C, שתוגדר בהתאם לאינטרסים הישראליים. לדברי שרים בקבינט, מוסדות התכנון הישראליים הם שיבצעו את ההליך התכנוני, ולכן מדובר בצעד שמהווה התקדמות לעבר החלת ריבונות. לדבריהם, בשלב ראשון הנושא התכנוני העיקרי הוא בתים ואוכלוסיה אך בהמשך יעלה גם נושא תשתיות וכבישים.

ההחלטה על המהלך התקבלה בשתי ישיבות של הקבינט המדיני ביטחוני שהתקיימו השבוע בה אושרה בנייה של כ-715 בתים נוספים לפלסטינים בשטחי C.

מדובר באישור חריג של בנייה לפלסטינים בשטחי C, שלפי הסכמי אוסלו נתונים לשליטה אזרחית וביטחונית ישראלית מלאה, ומתגוררים שם כ-250-300 אלף פלסטינים לפי ההערכה שנמסרה לקבינט. ההחלטה אושרה פה אחד על ידי כל שרי הקבינט כולל בצלאל סמוטריץ' ורפי פרץ. לדברי גורמים המעורים בתוכן הדיונים, סמוטריץ' וחלק משרי הליכוד הסתייגו תחילה מאישורי הבניה לפלסטינים, אך לאחר שהוחלט לצאת במקביל למהלך תכנוני נרחב בשטחי C כדי להבין את היקפי הבנייה יש להלבין בדיעבד, להכשיר, או להרוס, הם הביעו בה תמיכה.

בנוסף, השרים עודכנו שבשבועות הקרובים צפויים להיות מקודמים גם תוכניות לפיתוח כ-6,000 יחידות דיור בהתנחלויות בשלבים שונים של תכנון ובניה. ההחלטה אושרה לקראת הגעתו הערב של השליח המיוחד של הבית הלבן ג'ארד קושנר לשיחות בירושלים. ראש הממשלה, מכוח תפקידו כשר הביטחון, לא מחויב להביא את התוכנית לאישור הקבינט אך לנוכח העובדה שההחלטה מתקבלת בתקופת בחירות, ביקש כנראה לקבל גיבוי פוליטי מכל חברי הקבינט למהלך שעורר ביקורת בקרב ראשי מועצות ביהודה שומרון.

עם זאת, לנוכח ההחלטה על המהלך התכנוני הנרחב בשטחי C, מי שבירך ראשון על אישור התוכנית היה דווקא השר סמוטריץ', מהימניים שבשרי הקבינט. נושא הבנייה לפלסטינים בשטחי C הוא אחד הנושאים הטעונים ביותר בקרב גורמי ימין שקובלים בעשור האחרון על ניסיונות של הפלסטינים להתפשט בשטח המחיה באזור C, שלפי הסכמי אוסלו נתון בשליטה אזרחית וביטחונית ישראלית מלאה.

לפי ארגון "רגבים", בשנת 2009 היו כ־29,800 מבנים של לא־ישראלים בכלל שטחי C, ומאז הוקמו עוד כ־28 אלף מבנים, רובם לא חוקיים, וגם השטח הבנוי כמעט הכפיל את עצמו במספר הדונמים. מיד לאחר הישיבה סמוטריץ' התייחס להחלטה בפוסט ארוך בפייסבוק והציג אותה כ"תפנית דרמטית במדיניות הישראלית שמונעת את "הגשמת החזון הערבי להקמת מדינת טרור" בשטחי C. "לראשונה מדינת ישראל מגבשת תוכנית אסטרטגית לסיכול הקמת המדינה הפלשתינית בלב הארץ", סמוטריץ' כתב ולאחר מכן פירט את הקריטריונים של הקבינט לבנייה עבור הפלסטיניים - אך ורק עבור תושבי אזור C ולא לערבים שהגיעו בהמשך משטחי A ו-B, ורק במקומות שלא מקדמים רצף טריטוריאלי למדינה פלסטינית עתידית 'ולא פוגעים בהתיישבות ובביטחון". אלה הקריטריונים שככל הנראה ינחו גם את עבודת גורמי התכנון בהמשך.

מנגד, בשלום עכשיו ביקרו בחריפות את ההחלטה כ"לעג לרש, המהלך נועד לקדם את סיפוח שטחי C ולפגוע בסיכוי להקמת מדינה פלסטינית". בתנועה הוסיפו כי "מדובר בצעד שנועד לקדם את החלת הריבונות דה פקטו על ידי יישום צעדים תכנוניים על פי האינטרסים של הימין המתנחלי ובכוונה ליישם את החלת הריבונות".

Let's block ads! (Why?)



2019-07-31 14:11:00Z
https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiJWh0dHBzOi8vbmV3cy53YWxsYS5jby5pbC9pdGVtLzMyNTA2NjbSAQA?oc=5

קרא עוד >>>>


Νέο κύμα καύσωνα - Πάνω από 40 βαθμούς ο υδράργυρος - Athens Voice Online

Νέο κύμα καύσωνα - Πάνω από 40 βαθμούς ο υδράργυρος - Athens Voice Online

«Κόκκινο» θα χτυπήσει το θερμόμετρο το πρώτο Σαββατοκύριακο του Αυγούστου. Οι μετεωρολόγοι μιλούν ακόμα και για 44 βαθμούς Κελσίου. Το πρώτο Σαββατοκύριακο του Αυγούστου προβλέπεται δύσκολο ακόμα και για όσους θα είναι σε παραθαλάσσιες περιοχές λόγω της αυξημένης υγρασίας.

Συγκεκριμένα, οι θερμές αέριες μάζες έρχονται από την Αφρική αυτή τη φορά και όχι από την κεντρική Ευρώπη, όπως συνέβη στα δυο προηγούμενα κύματα καύσωνα. Στο εσωτερικό της ηπειρωτικής Ελλάδας ο υδράργυρος θα αγγίξει μέχρι και τους 42 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι υψηλές θερμοκρασίες θα συνεχιστούν και το Σαββατοκύριακο.

Σε ποιες περιοχές θα χτυπήσει «κόκκινο» ο υδράργυρος

Στο εσωτερικό της Θεσσαλίας, σύμφωνα με την πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη,  μετεωρολόγου του Open TV, η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει τους 42 βαθμούς Κελσίου και σε Αττική και Βοιωτία τους 41. Στην νότια και ανατολική Πελοπόννησο, σε Αργολίδα, Αρκαδία, Λακωνία, οι θερμοκρασία θα αγγίξει τους 40-41 βαθμούς. Στη Ρόδο επίσης η θερμοκρασία θα φτάσει τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Let's block ads! (Why?)



2019-07-31 13:32:54Z
https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiW2h0dHBzOi8vd3d3LmF0aGVuc3ZvaWNlLmdyL2thaXJvcy81Njc2MTBfbmVvLWt5bWEta2F5c29uYS1wYW5vLWFwby00MC12YXRobW95cy1vLXlkcmFyZ3lyb3PSAV9odHRwczovL3d3dy5hdGhlbnN2b2ljZS5nci9rYWlyb3MvNTY3NjEwX25lby1reW1hLWtheXNvbmEtcGFuby1hcG8tNDAtdmF0aG1veXMtby15ZHJhcmd5cm9zP2FtcA?oc=5

Halaman Selanjutnya >>>>


Επίθεση σε εφοριακούς της ΑΑΔΕ στο Ρέθυμνο | Ελλάδα | Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ - Η Καθημερινή

Επίθεση σε εφοριακούς της ΑΑΔΕ στο Ρέθυμνο | Ελλάδα | Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ - Η Καθημερινή

Επίθεση δέχτηκε κλιμάκιο εφοριακών στο Ρέθυμνο από οδηγό φορτηγού μεταφορών, όταν του ζητήθηκε η διενέργεια ελέγχου των παραστατικών και των τιμολογίων για τα μεταφερόμενα είδη.

Πρόκειται για δύο εφοριακούς της ΑΑΔΕ, έναν άνδρας 58 ετών και μία γυναίκα 55 ετών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Ρεθύμνου. Σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου Ρεθύμνου Γιώργο Φραγκιαδάκη, που μίλησε στο ΑΠΕ ΜΠΕ οι εφοριακοί μεταφέρθηκαν από το ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο στη μία το μεσημέρι με τραύματα στο κεφάλι από γροθιές όμως δεν συντρέχει κίνδυνος για την υγεία τους.

Στη γυναίκα πραγματοποιήθηκε αξονική τομογραφία δεδομένου ότι είχε ρήξη τυμπάνου, γίνονται οι απαραίτητες εξετάσεις και αναμένεται να αποχωρήσουν από το νοσοκομείο μετά το μεσημέρι.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο οδηγός του φορτηγού είχε σταματήσει σε υπαίθριο χώρο καντίνας για να εφοδιάσει με είδη τη μικρή επιχείρηση, οι εφοριακοί του ζήτησαν τα χαρτιά των προϊόντων και αιφνιδίως δέχτηκαν τη βίαιη επίθεση του οδηγού ο οποίος και τράπηκε σε φυγή αφήνοντας πίσω το φορτηγό.

Η ΕΛΑΣ αναζητάει τον δράστη της επίθεσης, ενώ το φορτηγό βρίσκεται ακινητοποιημένο από την αστυνομία και έχουν αφαιρεθεί οι πινακίδες κυκλοφορίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Let's block ads! (Why?)



2019-07-31 10:41:00Z
https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiaWh0dHBzOi8vd3d3LmthdGhpbWVyaW5pLmdyLzEwMzYzMTYvYXJ0aWNsZS9lcGlrYWlyb3RodGEvZWxsYWRhL2VwaThlc2gtc2UtZWZvcmlha295cy10aHMtYWFkZS1zdG8tcmU4eW1ub9IBAA?oc=5

Halaman Selanjutnya >>>>


מסתמן: החשוד בירי בחניון ברמלה לא יאושם ברצח - ישראל היום

מסתמן: החשוד בירי בחניון ברמלה לא יאושם ברצח - ישראל היום

ויקטור קטן (74) החשוד בירי במהלך ריב על מקום חניה בחניון רמלה ממנו נהרג אופיר חסדאי ז"ל לא יואשם ככל הנראה ברצח, אלא בהריגה.

גורמים בפרקליטות מציינים כי במקרה זה יהיה קשה להוכיח כוונת תחילה לירי שגרם למותו של חסדאי משום שמדובר בוויכוח שנגרר לאלימות. סעיף הכוונה חיוני כדי להגיש כתב אישום בגין רצח. עבירת הריגה, מנגד, לא מחייבת הוכחת כוונה.

מעצרו של קטן שהודה בירי הוארך שלשום (שני) אחר הצהריים בשבוע ימים בבית משפט השלום בראשון לציון. הוא הביע צער על התקרית, אך טען להגנתו: "יריתי כדי להגן על אשתי שהותקפה על ידי המנוח".

אופיר חסדאי ז"ל עם משפחתו

בדיון הקצר בבית המשפט הביע כאמור החשוד בירי צער על המקרה והוסיף כי שתי המשפחות נפגעות מכך. סנגורו, עורך הדין דניאל כפיר, הוסיף כי הסכים להארכת מעצר, כדי לאפשר למשטרה להתקדם בחקירה. "ההחלטה הגיונית כדי לחקור. זהו אירוע טרגי ומצער. צריך להדגיש כי אשת החשוד חולת סרטן שרק לפני שבוע שוחררה מביתה חולים והיא גם חולת לב. היא הותקפה על ידי המנוח פעמיים ונפלה וקיבלה מכה בראש, ומרשי יצא מהרכב להגן עליה כי חשש לחייה. הוא הביע חרטה. מדובר באדם מבוגר וחולה במחלות שונות וביקשנו שייבדק". אגב, המשטרה אישרה כי הוא מחזיק אקדח ברישיון.

השופטת רבקה גלנט הורתה לאפשר לחשוד לראות רופא במעצרו. היא האריכה, כאמור, את המעצר בהסכמת הצדדים. 

Let's block ads! (Why?)



2019-07-31 12:06:00Z
https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiLGh0dHBzOi8vd3d3LmlzcmFlbGhheW9tLmNvLmlsL2FydGljbGUvNjc4ODMz0gEA?oc=5

קרא עוד >>>>


Φορτηγατζής γρονθοκόπησε εφοριακούς στην Κρήτη - Zougla

Φορτηγατζής γρονθοκόπησε εφοριακούς στην Κρήτη - Zougla

Επίθεση δέχτηκε κλιμάκιο εφοριακών στο Ρέθυμνο από οδηγό φορτηγού μεταφορών, όταν του ζητήθηκε η διενέργεια ελέγχου των παραστατικών και των τιμολογίων για τα μεταφερόμενα είδη.

Πρόκειται για δύο εφοριακούς της ΑΑΔΕ, έναν άνδρα και μία γυναίκα, 58 και 55 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Ρεθύμνου.

Σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου Ρεθύμνου Γιώργο Φραγκιαδάκη, που μίλησε στο ΑΠΕ ΜΠΕ, οι εφοριακοί διακομίστηκαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο στις 13.00 το μεσημέρι με τραύματα στο κεφάλι από γροθιές, όμως δεν συντρέχει κίνδυνος για την υγεία τους.

Στη γυναίκα πραγματοποιήθηκε αξονική τομογραφία, δεδομένου ότι είχε ρήξη τυμπάνου, ενώ γίνονται οι απαραίτητες εξετάσεις.

Και οι δύο αναμένεται να αποχωρήσουν από το νοσοκομείο όταν το επιτρέψει η κατάσταση της υγείας τους.

«Τόσο ο 58χρονος όσο και η 55χρονη φέρουν τραύματα στο κεφάλι, με τις πρώτες εκτιμήσεις να αναφέρουν πως δεν κινδυνεύει η υγεία τους. Τα τραύματα πιθανότατα προέρχονται από γροθιές που δέχθηκαν και αυτήν την ώρα υποβάλλονται σε μία σειρά εξετάσεων. Και οι δύο είναι εμφανώς σοκαρισμένοι» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Φραγκιαδάκης.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο οδηγός του φορτηγού είχε σταματήσει σε υπαίθριο χώρο καντίνας για να εφοδιάσει με είδη τη μικρή επιχείρηση, όταν οι εφοριακοί τού ζήτησαν τα χαρτιά των προϊόντων.

Τότε αιφνιδίως δέχτηκαν τη βίαιη επίθεση του οδηγού, ο οποίος εν συνεχεία τράπηκε σε φυγή αφήνοντας πίσω το φορτηγό.

Η ΕΛ.ΑΣ. αναζητεί τον δράστη της επίθεσης, ενώ το φορτηγό βρίσκεται ακινητοποιημένο από την αστυνομία και έχουν αφαιρεθεί οι πινακίδες κυκλοφορίας.

Ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γ. Πιτσιλής, είναι ενήμερος για το περιστατικό και είναι ήδη σε επικοινωνία με τις αστυνομικές αρχές.

Ιδιώνυμο αδίκημα οι επιθέσεις σε εφοριακούς και ελεγκτές

Ποινικό αδίκημα αποτελούν από πέρυσι το καλοκαίρι με σχετική τροπολογία που ψηφίστηκε στη Βουλή οι επιθέσεις σε ελεγκτές του Υπουργείου Οικονομικών, ενώ το μέτρο των κατασχέσεων σε τραπεζικούς λογαριασμούς, θυρίδες και περιουσιακά στοιχεία επιβάλλεται από το ΣΔΟΕ όταν η εκτιμώμενη ζημία του Δημοσίου υπερβαίνει τα 150.000 ευρώ.

Οι νέες ρυθμίσεις κατατέθηκαν με ειδική τροπολογία στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Οικονομικών «Πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας (ενσωμάτωση της Οδηγίας 2015/849/ΕΕ) και άλλες διατάξεις».

Αξίζει να σημειωθεί ότι με βάση το νέο καθεστώς εξισώνονται στην ποινική νομοθεσία οι επιθέσεις σε υπαλλήλους της ΑΑΔΕ κατά την τέλεση των καθηκόντων τους με τις επιθέσεις σε ένστολους αστυνομικούς, λιμενικούς κ.ά.

Επιβαρυντική περίσταση

Ειδικότερα, με βάση το κείμενο της εν λόγω τροπολογίας, ορίζεται πλέον ως επιβαρυντική περίσταση η διάπραξη των εγκλημάτων των άρθρων 308 έως 311, 333, 361, 361Α’ ΠΚ σε βάρος υπαλλήλου του Υπουργείου Οικονομικών και της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων για λόγους σχετιζόμενους με την άσκηση της υπηρεσίας του. Αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι οι επιθέσεις σε εφοριακούς και σε ελεγκτές της ΑΑΔΕ χαρακτηρίζονται ως ιδιώνυμο αδίκημα, που επιφέρει αυστηρότατες ποινές στους δράστες καθώς και αυτεπάγγελτη ποινική δίωξή τους.

Επισημαίνεται ότι η ανωτέρω ρύθμιση καθίσταται αναγκαία, καθώς παρατηρούνται συνεχώς αυξανόμενες επιθέσεις σε βάρος των υπαλλήλων του Υπουργείου Οικονομικών και της ΑΑΔΕ, ιδιαίτερα κατά τη διενέργεια φορολογικών, τελωνειακών και λοιπών ελέγχων για την προστασία των συμφερόντων του Δημοσίου, για λόγους που συνδέονται άρρηκτα με την άσκηση των καθηκόντων τους.

Η ιδιαίτερη ηθικο-κοινωνική απαξία που ενέχει η διάπραξη των ως άνω ποινικών αδικημάτων σε βάρος κρατικών υπαλλήλων των ελεγκτικών αρχών, οι οποίοι ένεκα της ιδιαίτερης φύσης της αποστολής τους αποτελούν την επίσημη εκπροσώπηση της πολιτείας στον έλεγχο της τήρησης της σχετικής νομοθεσίας, υπαγορεύει για λόγους προληπτικούς και κατασταλτικούς η πολιτεία να αντιμετωπίζει με μεγαλύτερη αυστηρότητα τους δράστες. Αντίστοιχη διάταξη υπάρχει ήδη στη νομοθεσία μας για την προστασία των αστυνομικών, λιμενικών, πυροσβεστικών και υγειονομικών υπαλλήλων (άρθρο 315Α Ποινικού Κώδικα).

Είναι επίσης αξιοσημείωτο ότι η νομική εκπροσώπηση των ελεγκτών της φορολογικής διοίκησης για υποθέσεις που άπτονται του ελεγκτικού τους έργου θα γίνεται από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, προκειμένου να μην επιβαρύνονται με νομικά έξοδα. Παράλληλα, εφόσον επιθυμούν να εκπροσωπηθούν από δικηγόρο της επιλογής τους τα νομικά έξοδα θα καλύπτονται από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων. Η εν λόγω διάταξη κρίθηκε σκόπιμη καθώς σε πολλές περιπτώσεις οι ελεγχόμενοι απαντούν στον φορολογικό έλεγχο με μηνύσεις και αγωγές εναντίον των ελεγκτών.

Κατασχέσεις κινητών και ακινήτων


Ταυτόχρονα, τροποποιούνται και συμπληρώνονται οι διατάξεις του άρθρου 30 του ν.3296/2004, σχετικά με το πλαίσιο των δεσμεύσεων τραπεζικών λογαριασμών, περιεχομένου θυρίδων και περιουσιακών εν γένει στοιχείων, κινητών και ακινήτων, που πραγματοποιεί σε επείγουσες περιπτώσεις η Ειδική Γραμματεία Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (Ε.Γ. ΣΔΟΕ).

Ειδικότερα, μεταξύ άλλων, ορίζονται οι προϋποθέσεις επιβολής του μέτρου των εν λόγω δεσμεύσεων, για εκτιμώμενη ζημία του Ελληνικού Δημοσίου ή της Ευρωπαϊκής Ένωσης άνω των εκατόν πενήντα χιλιάδων (150.000) ευρώ, η διαδικασία δέσμευσης, περιορισμού ή ανάκλησης αυτής, καθώς και το δικαίωμα υποβολής αντιρρήσεων κατά του μέτρου κ.λπ.

Θα πρέπει να αναφερθεί ότι στην εν λόγω τροπολογία, μεταξύ άλλων, επισημαίνονται τα εξής:

    Η δέσμευση γίνεται, χωρίς προηγούμενη κλήση του καθ’ ου ή του τρίτου, με αιτιολογημένη πράξη του Προϊσταμένου της αρμόδιας Επιχειρησιακής Διεύθυνσης ΣΔΟΕ.
    Η δέσμευση γνωστοποιείται εντός είκοσι τεσσάρων (24) ωρών στον Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος και ισχύει από τη χρονική στιγμή της αποδεδειγμένης κοινοποίησης - γνωστοποίησης με οποιονδήποτε πρόσφορο τρόπο - της πράξης, προς τον οργανισμό ή την Υπηρεσία προς την οποία απευθύνεται.

Η πράξη δέσμευσης επιδίδεται, εντός δέκα (10) ημερών από την ισχύ της, στον καθ’ ου ή στον τρίτο -σε περίπτωση κοινών λογαριασμών, τίτλων, χρηματοπιστωτικών προϊόντων ή κοινής θυρίδας- οι οποίοι δύνανται να υποβάλλουν έγγραφες αντιρρήσεις ενώπιον του οργάνου που εξέδωσε την πράξη δέσμευσης, εντός προθεσμίας δεκαπέντε (15) ημερών από την επίδοση.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας το όργανο που εξέδωσε την πράξη δέσμευσης δύναται να τροποποιήσει ή να ανακαλέσει αυτήν ολικά ή μερικά κατ’ εκτίμηση των αντιρρήσεων ή των ευρημάτων της έρευνας.
  

  Τα πρόσωπα εις βάρος των οποίων έχει εκδοθεί η πράξη δέσμευσης δύνανται, με αίτησή τους προς το όργανο που εξέδωσε αυτήν, να ζητήσουν την αποδέσμευση συγκεκριμένων ποσών, αναγκαίων για την κάλυψη των δαπανών διαβίωσης.
    Η δέσμευση ισχύει μέχρι την περαίωση της έρευνας, η οποία δεν μπορεί να υπερβαίνει το ένα έτος. Ο χρόνος αυτός μπορεί να παραταθεί σε εξαιρετικές περιπτώσεις έως έξι (6) το πολύ μήνες με ειδικά αιτιολογημένη νέα πράξη του οργάνου που εξέδωσε την πράξη δέσμευσης.

Επισημαίνεται ότι οι συγκεκριμένες δεσμεύσεις που έχουν επιβληθεί από την Ε.Γ. ΣΔΟΕ, κατ’ εφαρμογή του άρθρου 30 του ν.3296/2004 και αφορούν υποθέσεις για τις οποίες έχει αποσταλεί έκθεση ελέγχου στις φορολογικές ή τελωνειακές αρχές, οι οποίες μεταφέρονται από την Ε.Γ. ΣΔΟΕ στην ΑΑΔΕ, καθώς και λοιπές φορολογικές ή τελωνειακές υποθέσεις της Ε.Γ. ΣΔΟΕ που έχουν περιέλθει στην αρμοδιότητα της ΑΑΔΕ με οποιοδήποτε τρόπο, αίρονται κατά περίπτωση ως εξής:

α) για τις φορολογικές υποθέσεις κατόπιν αίτησης του φορολογούμενου στη Φορολογική Διοίκηση, με εξαίρεση τις περιπτώσεις για τις οποίες υφίσταται το δικαίωμα του Δημοσίου για έκδοση πράξεων και προτεραιοποιούνται για έλεγχο σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 26 του ΚΦΔ, εφόσον ο έλεγχος ολοκληρώνεται εντός δεκαοκτώ (18) μηνών από την έναρξη ισχύος του παρόντος, και

β) για τις τελωνειακές υποθέσεις με απόφαση της Διεύθυνσης Στρατηγικής Τελωνειακών Ελέγχων και Παραβάσεων της Γενικής Διεύθυνσης Τελωνείων & ΕΦΚ, κατόπιν αίτησης του προσώπου σε βάρος του οποίου έχει ληφθεί από την Ε.Γ. ΣΔΟΕ το μέτρο της δέσμευσης, εφόσον διαζευκτικά:

αα) έχει εξοφληθεί ολοσχερώς το οφειλόμενο ποσό βάσει καταλογιστικής πράξης της αρμόδιας τελωνειακής αρχής στην οποία έχει αποσταλεί η σχετική έκθεση ελέγχου ή βάσει δικαστικής απόφασης μεταρρύθμισης της καταλογιστικής πράξης,

ββ) έχει εκδοθεί δικαστική απόφαση που ακυρώνει την καταλογιστική πράξη στο σύνολό της και για λόγους ουσίας,

γγ) έχει εκδοθεί απαλλακτική πράξη από την αρμόδια τελωνειακή αρχή στην οποία έχει αποσταλεί η σχετική έκθεση ελέγχου για το πρόσωπο σε βάρος του οποίου έχει ληφθεί το μέτρο της δέσμευσης,

δδ) έχει καταβληθεί ποσό ίσο ή μεγαλύτερο του 70% των διαφυγόντων δασμών και φόρων και λοιπών επιβαρύνσεων καθώς και των αναλογούντων τόκων. Σε περίπτωση που δεν έχει εκδοθεί καταλογιστική πράξη, το πρόσωπο σε βάρος του οποίου έχει ληφθεί το μέτρο της δέσμευσης υποβάλλει σχετική αίτηση στον Προϊστάμενο της αρμόδιας τελωνειακής αρχής στην οποία έχει αποσταλεί η έκθεση ελέγχου, ο οποίος υποχρεούται να εκδώσει καταλογιστική πράξη εντός δύο (2) μηνών από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης άλλως το μέτρο της δέσμευσης αίρεται αυτοδικαίως,

εε) έχουν ληφθεί τα προβλεπόμενα κατά τον Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων αναγκαστικά μέτρα είσπραξης.

Let's block ads! (Why?)



2019-07-31 10:40:00Z
https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiW2h0dHBzOi8vd3d3LnpvdWdsYS5nci9tb25leS9mb3JvbG9naWthL2FydGljbGUvdmllb3ByYWdpYS1rYXRhLWVsZWd0cmlhcy10aXMtYWRlLXN0aW4ta3JpdGnSAQA?oc=5

Halaman Selanjutnya >>>>


Γιάννα Αγγελοπούλου: Επικεφαλής επιτροπής για τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821 - Πολιτική | News 24/7 - NEWS 24/7

Γιάννα Αγγελοπούλου: Επικεφαλής επιτροπής για τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821 - Πολιτική | News 24/7 - NEWS 24/7

Επικεφαλής στην Επιτροπή για τη συμπλήρωση 200 ετών από την επανάσταση του 1821 θα είναι η Γιάννα Αγγελοιπούλου. Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση από το Μαξίμου "η κ. Γιάννα Αγγελοπούλου ορίστηκε από τον Πρωθυπουργό επικεφαλής της επιτροπής «Ελλάδα 2021». Την απόφασή του το 2021 να είναι ένα έτος εθνικής γιορτής για τον Ελληνισμό, εντός και εκτός Ελλάδος, υλοποιεί από σήμερα ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης αναθέτοντας στην κ. Γιάννα Αγγελοπούλου την θέση της επικεφαλής της Επιτροπής που θα συγκροτηθεί για τις εκδηλώσεις οι οποίες θα γίνουν για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση". Στην συνάντηση που έγινε το πρωί της Τετάρτης, έγινε μια πρώτη συζήτηση "για τους στόχους αυτής της επετείου - ορόσημο για τους Έλληνες, η οποία προσφέρει την ευκαιρία στην χώρα να ξανασυστηθεί στη διεθνή κοινότητα μετά την πολυετή κρίση" προσθέτει το Μαξίμου.

Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, "το 2021 θα είναι μια χρόνια που όλοι οι Ελληνες θα γιορτάσουμε μαζί και ενωμένοι τα 200 χρόνια ελευθερίας του ελληνικού κράτους, με υπερηφάνεια για το παρελθόν μας και αυτοπεποίθηση για το μέλλον μας".

Αγγελοπούλου: Όλοι μαζί θα κάνουμε το καλύτερο

Η κ. Αγγελοπούλου ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό "για την εμπιστοσύνη και την τιμή να μου αναθέσει την ευθύνη μιας τόσο σημαντικής για τον Ελληνικό λαό και την Ελλάδα υπόθεση. Ολοι μαζί θα κάνουμε το καλύτερο".

Let's block ads! (Why?)



2019-07-31 10:03:00Z
https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMihAFodHRwczovL3d3dy5uZXdzMjQ3LmdyL3BvbGl0aWtpL2dpYW5uYS1hZ2dlbG9wb3lsb3ktZXBpa2VmYWxpcy1lcGl0cm9waXMtZ2lhLXRhLTIwMC1jaHJvbmlhLWFwby10aW4tZXBhbmFzdGFzaS10b3ktMTgyMS43NDgwNTE3Lmh0bWzSAYgBaHR0cHM6Ly93d3cubmV3czI0Ny5nci9wb2xpdGlraS9naWFubmEtYWdnZWxvcG95bG95LWVwaWtlZmFsaXMtZXBpdHJvcGlzLWdpYS10YS0yMDAtY2hyb25pYS1hcG8tdGluLWVwYW5hc3Rhc2ktdG95LTE4MjEuNzQ4MDUxNy5hbXAuaHRtbA?oc=5

Halaman Selanjutnya >>>>


פייגלין ירוץ לבד, בליכוד לא ישריינו: החלה הגשת הרשימות - וואלה! - וואלה!

פייגלין ירוץ לבד, בליכוד לא ישריינו: החלה הגשת הרשימות - וואלה! - וואלה!

שידור ישיר מהגשת הרשימות בכנסת (קרדיט: דוברות הכנסת)

הגשת הרשימות שיתמודדו בבחירות הקרובות לכנסת ה-22 החלה היום (רביעי) בכנסת מול ועדת הבחירות בראשות השופט חנן מלצר. ההליך אמור להימשך עד מחר ב-22:00, במהלכו יוצגו הרשימות ויחולקו להן האותיות שיופיעו על הפתקים. לאחר הצגת הרשימות לא יתאפשרו יותר שינויים, מלבד במקרה של פסילת מועמדים, או הסרת התמודדותם מסיבה אחרת.

בין הרשימות הראשונות שהגיעו וכבר נכנסו למשכן: מפלגת "זהות" של משה פייגלין ומפלגתו של אביגדור ליברמן "ישראל ביתנו". ח"כ עודד פורר מישראל ביתנו חזר על דבריו של ליברמן מאירוע המפלגה אתמול בגני התערוכה, כי "לא נמליץ על מי שלא יצהיר שהוא לממשלת אחדות ללא החרדים".

בינתיים, עד להגשת הרשימות הסגורות במפלגת ה"ימין המאוחד" של איילת שקד, בצלאל סמוטריץ' ורפי פרץ מנסים עדיין ביממה שנותרה להרחיב את האיחוד כך שלא יתבזבזו קולות לגוש הימין. בהודעה שפרסמו אתמול קראו ראשיה למפלגת עוצמה יהודית של איתמר בן גביר להצטרף לרשימתם. "אנו קוראים לידידינו בעוצמה יהודית: בואו אתנו. אל תסגרו את השער על אחדות גדולה בימין. זוהי שעת רצון לחיבור גדול. אנו מבקשים שתצטרפו".

ואולם בן גביר מראשי עוצמה יהודית דחה את ההצעה ותקף היום את הימין המאוחד על הרעיון לתת למפלגתו את המקומות 8 ו-13 של נציג מהבית היהודי, הוא הדגיש כי מפלגתו תרוץ עם מפלגת החרד"לים נעם. "הצעת מפלגת הבית היהודי מלמדת שהאיחוד בעיניהם הוא רק סיסמה ריקה מתוכן. סמוטריץ' ובנט מוכנים לסכל את שלטון הימין כדי שאופיר סופר, מוטי יוגב ומתן כהנא יהיו ברשימה לפני איתמר בן גביר, ומראים שהכיסאולוגיה חשובה מהאידיאולוגיה. קבלת ההצעה המגוחכת תגרום למצביעי עוצמה שלא לצאת לקלפיות ואנו יוצאים לדרך אחראית בבלוק טכני עם מפלגת נועם שתציל את קולות הימין".

ברקע הפרסומים לפיהם בימין המאוחד מעוניינים לבקש מראש הממשלה בנימין נתניהו שיריון לעוצמה יהודית בתוך הליכוד, במפלגת השלטון התייחסו שוב לנושא והבהירו כי "מכסת השיריונים כבר מוצתה בחיבור בין הליכוד לבין 'כולנו'. לא יהיו שיריונים נוספים".

בזהות גם כן הגישו היום את הרשימה לכנסת ונמסר אתמול כי "בימין המאוחד עסוקים בימים האחרונים ביצירת ספינים. מעולם לא הגיעה פנייה למשה פייגלין כדי להצטרף למפלגה כזח או אחרת. זהות הושיטה ידה לחיבור כבר לפני שבועות ספורים אך עד כה לא הגיעה כאמור שום פניה משום מפלגה. ידינו עדיין מושטות לחיבורים אך אם עד מחר בצהריים מועד הגשת הרשימות, נושב ריקם, מפלגת זהות תגיש את הרשימות לבדה ובעזרת השם תנצח בבחירות".

מנגד, מחנה השמאל ידע בשבועיים האחרונים שני חיבורים דרמטיים - איחוד מפלגת העבודה עם גשר והקמת המחנה הדמוקרטי של מרצ, אהוד ברק וסתיו שפיר, וככל הנראה בכך הסתיימו התזוזות המרעישות על המפה. ועידת מרצ אישרה את ההסכם הבסיסי להקמת המחנה הדמוקרטי, ובימים הקרובים נציגי שלושת המפלגות שמרכיבות את הרשימה - מרצ, ישראל דמוקרטית והתנועה הירוקה - צפויים להשלים הסכם נוסף שיסדיר את תחומי האחריות ושיתופי פעולה.

גם בקרב מפלגות הערביות הסתיימו הדרמות. ארבע המפלגות הדומיננטיות בחברה הערבית בישראל - סגרו על ריצה משותפת תחת ה"רשימה משותפת". זאת, לאחר שביום ראשון החליט הוועד המרכזי של מפלגת בל"ד כי תצטרף לשותפותיה חד"ש, תע"ל ורע"ם. ח"כ מטאנס שחאדה, יו"ר בל"ד, יוצב במקום השני, אחרי יו"ר המשותפת ח"כ איימן עודה מחד"ש. ח"כ אחמד טיבי, יו"ר תע"ל, יוצב במקום שלישי וישמש יו"ר הסיעה בכנסת ובמקום הרביעי יו"ר רע"ם, מנסור עבאס.

כחול לבן, ככל הנראה כעת, תרוץ בהרכב זהה לגמרי להרכב שבו היא רצה בבחירות הקודמות. במסגרת ההסכמות בין בני גנץ ליאיר לפיד הוחלט שלא לפתוח שום סעיף בהסכם הריצה המקורי בין המפלגות, למרות הביקורת הפנימית על הרוטציה ולחץ שעלה במפלגה לשרייין עוד אישה, או להבטיח ייצוג של מועמד ערבי או ממוצא רוסי. גם בישראל ביתנו, ש"ס ויהדות התורה לא צפויים שינויים דרמטיים ברשימה.

(עדכון ראשון: 11:48)

Let's block ads! (Why?)



2019-07-31 10:59:45Z
https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiKmh0dHBzOi8vZWxlY3Rpb25zLndhbGxhLmNvLmlsL2l0ZW0vMzI1MDU4MtIBAA?oc=5

קרא עוד >>>>


中国 台湾への個人旅行を停止 | 2019/7/31(水) 20:01 - Yahoo!ニュース

中国 台湾への個人旅行を停止 | 2019/7/31(水) 20:01 - Yahoo!ニュース

 【台北=田中靖人】中国の文化観光省は31日、台湾向け個人旅行の許可証の発行を1日から停止すると発表した。2016年5月に民主進歩党の蔡英文政権が発足して以降、中国が台湾向け個人旅行を制限するのは初めて。来年1月の台湾総統選に向けた圧力の一環とみられる。

Let's block ads! (Why?)



2019-07-31 11:01:00Z
https://news.yahoo.co.jp/pickup/6331829

続きを読む >>>>


פייגלין ירוץ לבד, בליכוד לא ישריינו: החלה הגשת הרשימות - וואלה! - וואלה!

פייגלין ירוץ לבד, בליכוד לא ישריינו: החלה הגשת הרשימות - וואלה! - וואלה!

שידור ישיר מהגשת הרשימות בכנסת (קרדיט: דוברות הכנסת)

הגשת הרשימות שיתמודדו בבחירות הקרובות לכנסת ה-22 החלה היום (רביעי) בכנסת מול ועדת הבחירות בראשות השופט חנן מלצר. ההליך אמור להימשך עד מחר ב-22:00, במהלכו יוצגו הרשימות ויחולקו להן האותיות שיופיעו על הפתקים. לאחר הצגת הרשימות לא יתאפשרו יותר שינויים, מלבד במקרה של פסילת מועמדים, או הסרת התמודדותם מסיבה אחרת.

בין הרשימות הראשונות שהגיעו וכבר נכנסו למשכן: מפלגת "זהות" של משה פייגלין ומפלגתו של אביגדור ליברמן "ישראל ביתנו". ח"כ עודד פורר מישראל ביתנו חזר על דבריו של ליברמן מאירוע המפלגה אתמול בגני התערוכה, כי "לא נמליץ על מי שלא יצהיר שהוא לממשלת אחדות ללא החרדים".

בינתיים, עד להגשת הרשימות הסגורות במפלגת ה"ימין המאוחד" של איילת שקד, בצלאל סמוטריץ' ורפי פרץ מנסים עדיין ביממה שנותרה להרחיב את האיחוד כך שלא יתבזבזו קולות לגוש הימין. בהודעה שפרסמו אתמול קראו ראשיה למפלגת עוצמה יהודית של איתמר בן גביר להצטרף לרשימתם. "אנו קוראים לידידינו בעוצמה יהודית: בואו אתנו. אל תסגרו את השער על אחדות גדולה בימין. זוהי שעת רצון לחיבור גדול. אנו מבקשים שתצטרפו".

ואולם בן גביר מראשי עוצמה יהודית דחה את ההצעה ותקף היום את הימין המאוחד על הרעיון לתת למפלגתו את המקומות 8 ו-13 של נציג מהבית היהודי, הוא הדגיש כי מפלגתו תרוץ עם מפלגת החרד"לים נעם. "הצעת מפלגת הבית היהודי מלמדת שהאיחוד בעיניהם הוא רק סיסמה ריקה מתוכן. סמוטריץ' ובנט מוכנים לסכל את שלטון הימין כדי שאופיר סופר, מוטי יוגב ומתן כהנא יהיו ברשימה לפני איתמר בן גביר, ומראים שהכיסאולוגיה חשובה מהאידיאולוגיה. קבלת ההצעה המגוחכת תגרום למצביעי עוצמה שלא לצאת לקלפיות ואנו יוצאים לדרך אחראית בבלוק טכני עם מפלגת נועם שתציל את קולות הימין".

ברקע הפרסומים לפיהם בימין המאוחד מעוניינים לבקש מראש הממשלה בנימין נתניהו שיריון לעוצמה יהודית בתוך הליכוד, במפלגת השלטון התייחסו שוב לנושא והבהירו כי "מכסת השיריונים כבר מוצתה בחיבור בין הליכוד לבין 'כולנו'. לא יהיו שיריונים נוספים".

בזהות גם כן הגישו היום את הרשימה לכנסת ונמסר אתמול כי "בימין המאוחד עסוקים בימים האחרונים ביצירת ספינים. מעולם לא הגיעה פנייה למשה פייגלין כדי להצטרף למפלגה כזח או אחרת. זהות הושיטה ידה לחיבור כבר לפני שבועות ספורים אך עד כה לא הגיעה כאמור שום פניה משום מפלגה. ידינו עדיין מושטות לחיבורים אך אם עד מחר בצהריים מועד הגשת הרשימות, נושב ריקם, מפלגת זהות תגיש את הרשימות לבדה ובעזרת השם תנצח בבחירות".

מנגד, מחנה השמאל ידע בשבועיים האחרונים שני חיבורים דרמטיים - איחוד מפלגת העבודה עם גשר והקמת המחנה הדמוקרטי של מרצ, אהוד ברק וסתיו שפיר, וככל הנראה בכך הסתיימו התזוזות המרעישות על המפה. ועידת מרצ אישרה את ההסכם הבסיסי להקמת המחנה הדמוקרטי, ובימים הקרובים נציגי שלושת המפלגות שמרכיבות את הרשימה - מרצ, ישראל דמוקרטית והתנועה הירוקה - צפויים להשלים הסכם נוסף שיסדיר את תחומי האחריות ושיתופי פעולה.

גם בקרב מפלגות הערביות הסתיימו הדרמות. ארבע המפלגות הדומיננטיות בחברה הערבית בישראל - סגרו על ריצה משותפת תחת ה"רשימה משותפת". זאת, לאחר שביום ראשון החליט הוועד המרכזי של מפלגת בל"ד כי תצטרף לשותפותיה חד"ש, תע"ל ורע"ם. ח"כ מטאנס שחאדה, יו"ר בל"ד, יוצב במקום השני, אחרי יו"ר המשותפת ח"כ איימן עודה מחד"ש. ח"כ אחמד טיבי, יו"ר תע"ל, יוצב במקום שלישי וישמש יו"ר הסיעה בכנסת ובמקום הרביעי יו"ר רע"ם, מנסור עבאס.

כחול לבן, ככל הנראה כעת, תרוץ בהרכב זהה לגמרי להרכב שבו היא רצה בבחירות הקודמות. במסגרת ההסכמות בין בני גנץ ליאיר לפיד הוחלט שלא לפתוח שום סעיף בהסכם הריצה המקורי בין המפלגות, למרות הביקורת הפנימית על הרוטציה ולחץ שעלה במפלגה לשרייין עוד אישה, או להבטיח ייצוג של מועמד ערבי או ממוצא רוסי. גם בישראל ביתנו, ש"ס ויהדות התורה לא צפויים שינויים דרמטיים ברשימה.

(עדכון ראשון: 11:48)

Let's block ads! (Why?)



2019-07-31 10:18:45Z
https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiKmh0dHBzOi8vZWxlY3Rpb25zLndhbGxhLmNvLmlsL2l0ZW0vMzI1MDU4MtIBAA?oc=5

קרא עוד >>>>


8月初日も猛暑続く 多治見は39℃ 名古屋や京都で38℃予想 - ウェザーニュース

8月初日も猛暑続く 多治見は39℃ 名古屋や京都で38℃予想 - ウェザーニュース

西日本から東日本では35℃を超える猛暑日のところが多く、特に近畿や東海を中心に体温を大きく上回るような暑さです。名古屋や京都は38℃、岐阜県多治見は39℃を予想しています。

少し外を出歩くだけでも危険なレベルの暑さですので、気温の高い時間帯はできるだけ外出を控えた方が良さそうです。
>>今いるところの天気・気温

Let's block ads! (Why?)



2019-07-31 09:47:00Z
https://weathernews.jp/s/topics/201907/310235/

続きを読む >>>>


פייגלין ירוץ לבד, בליכוד לא ישריינו: החלה הגשת הרשימות - וואלה! - וואלה!

פייגלין ירוץ לבד, בליכוד לא ישריינו: החלה הגשת הרשימות - וואלה! - וואלה!

שידור ישיר מהגשת הרשימות בכנסת (קרדיט: דוברות הכנסת)

הגשת הרשימות שיתמודדו בבחירות הקרובות לכנסת ה-22 החלה היום (רביעי) בכנסת מול ועדת הבחירות בראשות השופט חנן מלצר. ההליך אמור להימשך עד מחר ב-22:00, במהלכו יוצגו הרשימות ויחולקו להן האותיות שיופיעו על הפתקים. לאחר הצגת הרשימות לא יתאפשרו יותר שינויים, מלבד במקרה של פסילת מועמדים, או הסרת התמודדותם מסיבה אחרת.

בין הרשימות הראשונות שהגיעו וכבר נכנסו למשכן: מפלגת "זהות" של משה פייגלין ומפלגתו של אביגדור ליברמן "ישראל ביתנו". ח"כ עודד פורר מישראל ביתנו חזר על דבריו של ליברמן מאירוע המפלגה אתמול בגני התערוכה, כי "לא נמליץ על מי שלא יצהיר שהוא לממשלת אחדות ללא החרדים".

בינתיים, עד להגשת הרשימות הסגורות במפלגת ה"ימין המאוחד" של איילת שקד, בצלאל סמוטריץ' ורפי פרץ מנסים עדיין ביממה שנותרה להרחיב את האיחוד כך שלא יתבזבזו קולות לגוש הימין. בהודעה שפרסמו אתמול קראו ראשיה למפלגת עוצמה יהודית של איתמר בן גביר להצטרף לרשימתם. "אנו קוראים לידידינו בעוצמה יהודית: בואו אתנו. אל תסגרו את השער על אחדות גדולה בימין. זוהי שעת רצון לחיבור גדול. אנו מבקשים שתצטרפו".

ואולם בן גביר מראשי עוצמה יהודית דחה את ההצעה ותקף היום את הימין המאוחד על הרעיון לתת למפלגתו את המקומות 8 ו-13 של נציג מהבית היהודי, הוא הדגיש כי מפלגתו תרוץ עם מפלגת החרד"לים נעם. "הצעת מפלגת הבית היהודי מלמדת שהאיחוד בעיניהם הוא רק סיסמה ריקה מתוכן. סמוטריץ' ובנט מוכנים לסכל את שלטון הימין כדי שאופיר סופר, מוטי יוגב ומתן כהנא יהיו ברשימה לפני איתמר בן גביר, ומראים שהכיסאולוגיה חשובה מהאידיאולוגיה. קבלת ההצעה המגוחכת תגרום למצביעי עוצמה שלא לצאת לקלפיות ואנו יוצאים לדרך אחראית בבלוק טכני עם מפלגת נועם שתציל את קולות הימין".

ברקע הפרסומים לפיהם בימין המאוחד מעוניינים לבקש מראש הממשלה בנימין נתניהו שיריון לעוצמה יהודית בתוך הליכוד, במפלגת השלטון התייחסו שוב לנושא והבהירו כי "מכסת השיריונים כבר מוצתה בחיבור בין הליכוד לבין 'כולנו'. לא יהיו שיריונים נוספים".

בזהות גם כן הגישו היום את הרשימה לכנסת ונמסר אתמול כי "בימין המאוחד עסוקים בימים האחרונים ביצירת ספינים. מעולם לא הגיעה פנייה למשה פייגלין כדי להצטרף למפלגה כזח או אחרת. זהות הושיטה ידה לחיבור כבר לפני שבועות ספורים אך עד כה לא הגיעה כאמור שום פניה משום מפלגה. ידינו עדיין מושטות לחיבורים אך אם עד מחר בצהריים מועד הגשת הרשימות, נושב ריקם, מפלגת זהות תגיש את הרשימות לבדה ובעזרת השם תנצח בבחירות".

מנגד, מחנה השמאל ידע בשבועיים האחרונים שני חיבורים דרמטיים - איחוד מפלגת העבודה עם גשר והקמת המחנה הדמוקרטי של מרצ, אהוד ברק וסתיו שפיר, וככל הנראה בכך הסתיימו התזוזות המרעישות על המפה. ועידת מרצ אישרה את ההסכם הבסיסי להקמת המחנה הדמוקרטי, ובימים הקרובים נציגי שלושת המפלגות שמרכיבות את הרשימה - מרצ, ישראל דמוקרטית והתנועה הירוקה - צפויים להשלים הסכם נוסף שיסדיר את תחומי האחריות ושיתופי פעולה.

גם בקרב מפלגות הערביות הסתיימו הדרמות. ארבע המפלגות הדומיננטיות בחברה הערבית בישראל - סגרו על ריצה משותפת תחת ה"רשימה משותפת". זאת, לאחר שביום ראשון החליט הוועד המרכזי של מפלגת בל"ד כי תצטרף לשותפותיה חד"ש, תע"ל ורע"ם. ח"כ מטאנס שחאדה, יו"ר בל"ד, יוצב במקום השני, אחרי יו"ר המשותפת ח"כ איימן עודה מחד"ש. ח"כ אחמד טיבי, יו"ר תע"ל, יוצב במקום שלישי וישמש יו"ר הסיעה בכנסת ובמקום הרביעי יו"ר רע"ם, מנסור עבאס.

כחול לבן, ככל הנראה כעת, תרוץ בהרכב זהה לגמרי להרכב שבו היא רצה בבחירות הקודמות. במסגרת ההסכמות בין בני גנץ ליאיר לפיד הוחלט שלא לפתוח שום סעיף בהסכם הריצה המקורי בין המפלגות, למרות הביקורת הפנימית על הרוטציה ולחץ שעלה במפלגה לשרייין עוד אישה, או להבטיח ייצוג של מועמד ערבי או ממוצא רוסי. גם בישראל ביתנו, ש"ס ויהדות התורה לא צפויים שינויים דרמטיים ברשימה.

(עדכון ראשון: 11:48)

Let's block ads! (Why?)



2019-07-31 08:54:34Z
https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiKmh0dHBzOi8vZWxlY3Rpb25zLndhbGxhLmNvLmlsL2l0ZW0vMzI1MDU4MtIBAA?oc=5

קרא עוד >>>>


Η Γιάννα Αγγελοπούλου επικεφαλής της επιτροπής «Ελλάδα 2021» - Zougla

Η Γιάννα Αγγελοπούλου επικεφαλής της επιτροπής «Ελλάδα 2021» - Zougla

Η κα Γιάννα Αγγελοπούλου ορίστηκε από τον πρωθυπουργό επικεφαλής της επιτροπής «Ελλάδα 2021».

Την απόφασή του το 2021 να είναι ένα έτος εθνικής γιορτής για τον ελληνισμό, εντός και εκτός Ελλάδος, υλοποιεί από σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αναθέτοντας στην κα Γιάννα Αγγελοπούλου τη θέση της επικεφαλής της Επιτροπής που θα συγκροτηθεί για τις εκδηλώσεις οι οποίες θα γίνουν για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

Σε συνάντηση που είχε ο κ. Μητσοτάκης με την κα Αγγελοπούλου στις 11.00 στο Μέγαρο Μαξίμου, έγινε μια πρώτη συζήτηση για τους στόχους αυτής της επετείου - ορόσημο για τους Έλληνες, η οποία προσφέρει την ευκαιρία στη χώρα να ξανασυστηθεί στη διεθνή κοινότητα μετά την πολυετή κρίση.

Όπως επεσήμανε ο πρωθυπουργός, «το 2021 θα είναι μια χρόνια που όλοι οι Έλληνες θα γιορτάσουμε μαζί και ενωμένοι τα 200 χρόνια ελευθερίας του ελληνικού κράτους, με υπερηφάνεια για το παρελθόν μας και αυτοπεποίθηση για το μέλλον μας».

Οι εκδηλώσεις θα γίνουν σε όλη τη χώρα και θα κορυφωθούν το καλοκαίρι του 2021 στην Αθήνα, στις πρωτεύουσες κάθε περιφέρειας, σε εμβλητικούς τόπους της χώρας, αλλά και σε σημαντικές πόλεις του εξωτερικού.

Στη συνάντηση αποφασίστηκε επίσης ο φορέας υλοποίησης της εθνικής πρωτοβουλίας να είναι το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού, ενώ στη διοργάνωση, εκτός από τα συναρμόδια υπουργεία, θα έχουν καθοριστική συμμετοχή διακεκριμένες προσωπικότητες του πνεύματος, του πολιτισμού και των επιστημών.
Αγγελοπούλου για το 2021: Ευχαριστώ τον πρωθυπουργό, όλοι μαζί θα κάνουμε το καλύτερο

Η κα Αγγελοπούλου αμέσως μετά τη συνάντηση έκανε την εξής δήλωση: «Ευχαριστώ τον πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη και την τιμή να μου αναθέσει την ευθύνη μιας τόσο σημαντικής για τον ελληνικό λαό και την Ελλάδα υπόθεση. Όλοι μαζί θα κάνουμε το καλύτερο».

Η επιτροπή «Ελλάδα 2021»

Στο άρθρο 113 του πρώτου νομοσχεδίου της ΝΔ προβλέπεται η δημιουργία επιτροπής για την προετοιμασία της χώρας εν όψει της συμπλήρωσης 200 ετών από την Παλιγγενεσία, η οποία μάλιστα υπάγεται απευθείας στον πρωθυπουργό.

Το όνομα της επιτροπής θα είναι «Ελλάδα 2021» και θα αποτελείται από πρόσωπα εγνωσμένου κύρους από τον χώρο της πολιτικής, των γραμμάτων και των τεχνών, και της επιστήμης.

Κεντρικός της στόχος θα είναι η δημιουργία της στρατηγικής ενεργειών και του πλάνου δράσεων που θα συντελεστούν για τον εορτασμό της εθνικής επετείου για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

Η επιτροπή θα πρέπει να υποβάλει προτάσεις για την ανάδειξη των αξιών του ελληνικού έθνους, του πολιτισμού και της ιστορίας, όπως αυτά διαμορφώθηκαν από τη σύσταση του ελληνικού κράτους έως σήμερα, αλλά και να συντελέσει στην ανάπτυξη του εθνικού αφηγήματος της Ελλάδας, με σκοπό τη δημιουργία ενιαίας εικόνας και ταυτότητας της χώρας και των φορέων του ελληνικού κράτους.

Let's block ads! (Why?)



2019-07-31 09:55:00Z
https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiW2h0dHBzOi8vd3d3LnpvdWdsYS5nci9tb25leS9hcnRpY2xlL2ktZ2lhbmEtYWdlbG9wb3Vsb3UtZXBpa2VmYWxpcy10aXMtZXBpdHJvcGlzLWVsYWRhLTIwMjHSAQA?oc=5

Halaman Selanjutnya >>>>


Άρση ασυλίας Πολάκη: Θα δικαστεί για μηνύσεις Στουρνάρα και Πουλή - Voria

Άρση ασυλίας Πολάκη: Θα δικαστεί για μηνύσεις Στουρνάρα και Πουλή - Voria

Η Ολομέλεια της Βουλής αποφάσισε την άρση της ασυλίας του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, Παύλου Πολάκη

Την άρση της ασυλίας του βουλευτή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ Παύλου Πολάκη αποφάσισε η Ολομέλεια της Βουλής μετά από φανερή ονομαστική ψηφοφορία, απορρίπτοντας το αίτημά του να συγκροτηθεί προανακριτική επιτροπή της Βουλής.

Ειδικότερα για την υπόθεση της μήνυσης του Γιάννη Στουρνάρα το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ήταν: Υπέρ της άρσης: 163 Κατά της άρσης: 13

Για την υπόθεση της μήνυσης του Σταμάτη Πουλή το αποτέλεσμα ήταν: Υπέρ της άρσης: 162 Κατά της άρσης: 13 Παρόν: 1

Η άρση ασυλίας του Παύλου Πολάκη σχετίζεται με δύο δικογραφίες που διαβίβασαν οι εισαγγελικές αρχές και αφορούν: η μία, την υπόθεση καταγραφής της συνομιλίας του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, και η δεύτερη, την υπόθεση του αδικήματος της συκοφαντικής δυσφήμισης μετά τη μήνυση του προέδρου των εργαζόμενων του ΚΕΕΛΠΝΟ, Σταμάτη Πουλή, κατά του τέως αναπληρωτή υπουργού Υγείας.

Κατά την ομιλία του ο Παύλος Πολάκης μίλησε ξανά για πολιτική δίωξη και κατηγόρησε την κυβέρνηση πως τον εκδικείται γιατί αποκάλυψε τα σκάνδαλα, όπως είπε, στο ΚΕΕΛΟΠΝΟ.

«Δεν υπάρχει ούτε μωρό στη χώρα να έχει την παραμικρή αμφιβολία ότι η σημερινή συζήτηση συνιστά μια ξεκάθαρη πολιτική δίωξη σε βάρος μου» είπε χαρακτηριστικά. Υποστήριξε δε ότι επειδή είναι πολιτικό πρόσωπο θα έπρεπε το αίτημα για άρση ασυλίας να στηρίζεται στο άρθρο 86 και όχι στο άρθρο 62. 

Όσον αφορά στην κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμησης τόνισε πως ο άνθρωπος που τον μήνυσε «έχει παραπεμφθεί στη Δικαιοσύνη για πολλές υποθέσεις, όπως για παράνομους διορισμούς του κ. Γεωργιάδη». 

Στη διαδικασία της ψηφοφορίας δεν μετείχαν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και πολλοί από τα μέλη του υπουργικού Συμβουλίου. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης που προηγήθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησε μετά την τοποθέτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του κόμματος Δημήτρη Τζανακόπουλου.

Let's block ads! (Why?)



2019-07-31 09:43:00Z
https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiW2h0dHBzOi8vd3d3LnZvcmlhLmdyL2FydGljbGUvYXJzaS1hc2lsaWFzLXBvbGFraS10aGEtZGlrYXN0aS1naWEtbWluaXNpcy1zdG91cm5hcmEta2UtcG91bGnSAQA?oc=5

Halaman Selanjutnya >>>>


Η Γιάννα Αγγελοπούλου επικεφαλής της Επιτροπής για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση - iefimerida

Η Γιάννα Αγγελοπούλου επικεφαλής της Επιτροπής για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση - iefimerida

Η Γιάννα Αγγελοπούλου θα είναι επικεφαλής της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», που θα αναλάβει τις εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση 200 ετών από την Επανάσταση του 1821.

Ανακοίνωση Γραφείου Τύπου Πρωθυπουργού για τη Γιάννα Αγγελοπούλου

Η κυρία Γιάννα Αγγελοπούλου ορίστηκε από τον πρωθυπουργό επικεφαλής της Επιτροπής «Ελλάδα 2021».

Την απόφασή του το 2021 να είναι ένα έτος εθνικής γιορτής για τον Ελληνισμό, εντός και εκτός Ελλάδος, υλοποιεί από σήμερα ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, αναθέτοντας στην κυρία Γιάννα Αγγελοπούλου τη θέση της επικεφαλής της Επιτροπής που θα συγκροτηθεί για τις εκδηλώσεις οι οποίες θα γίνουν για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

Σε συνάντηση που είχε ο κ. Μητσοτάκης με την κυρία Αγγελοπούλου στις 11:00 στο Μέγαρο Μαξίμου, έγινε μια πρώτη συζήτηση για τους στόχους αυτής της επετείου-ορόσημο για τους Έλληνες, η οποία προσφέρει την ευκαιρία στη χώρα να ξανασυστηθεί στη διεθνή κοινότητα μετά την πολυετή κρίση.

Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, «το 2021 θα είναι μια χρόνια που όλοι οι Ελληνες θα γιορτάσουμε μαζί και ενωμένοι τα 200 χρόνια ελευθερίας του ελληνικού κράτους, με υπερηφάνεια για το παρελθόν μας και αυτοπεποίθηση για το μέλλον μας».

Οι εκδηλώσεις θα γίνουν σε όλη τη χώρα και θα κορυφωθούν το καλοκαίρι του 2021 στην Αθήνα, στις πρωτεύουσες κάθε περιφέρειας, σε εμβληματικούς τόπους της χώρας, αλλά και σε σημαντικές πόλεις του εξωτερικού.

Στη συνάντηση αποφασίστηκε επίσης ο φορέας υλοποίησης της εθνικής πρωτοβουλίας να είναι το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού, ενώ στη διοργάνωση, εκτός από τα συναρμόδια υπουργεία, θα έχουν καθοριστική συμμετοχή διακεκριμένες προσωπικότητες του πνεύματος, του πολιτισμού και των επιστημών.

Αγγελοπούλου για το 2021: Ευχαριστώ τον πρωθυπουργό, όλοι μαζί θα κάνουμε το καλύτερο

Η κυρία Αγγελοπούλου αμέσως μετά τη συνάντηση έκανε την εξής δήλωση: «Ευχαριστώ τον πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη και την τιμή να μου αναθέσει την ευθύνη μιας τόσο σημαντικής για τον ελληνικό λαό και την Ελλάδα υπόθεσης. Ολοι μαζί θα κάνουμε το καλύτερο».

Η επιτροπή «Ελλάδα 2021»

Στο άρθρο 113 του πρώτου νομοσχεδίου της ΝΔ προβλέπεται η δημιουργία Επιτροπής για την προετοιμασία της χώρας ενόψει της συμπλήρωσης 200 ετών από την Παλιγγενεσία, η οποία μάλιστα υπάγεται απευθείας στον πρωθυπουργό.

Το όνομα της Επιτροπής θα είναι «Ελλάδα 2021» και θα αποτελείται από πρόσωπα εγνωσμένου κύρους από τον χώρο της πολιτικής, των γραμμάτων και των τεχνών, και της επιστήμης. Κεντρικός της στόχος θα είναι η δημιουργία της στρατηγικής ενεργειών και του πλάνου δράσεων που θα συντελεστούν για τον εορτασμό της εθνικής επετείου για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

Η Επιτροπή θα πρέπει να υποβάλει προτάσεις για την ανάδειξη των αξιών του ελληνικού έθνους, του πολιτισμού και της ιστορίας, όπως αυτά διαμορφώθηκαν από τη σύσταση του ελληνικού κράτους έως σήμερα, αλλά και να συντελέσει στην ανάπτυξη του εθνικού αφηγήματος της Ελλάδας, με σκοπό τη δημιουργία ενιαίας εικόνας και ταυτότητας της χώρας και των φορέων του ελληνικού κράτους.

Let's block ads! (Why?)



2019-07-31 09:41:52Z
https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiSmh0dHBzOi8vd3d3LmllZmltZXJpZGEuZ3IvZWxsYWRhL2ktZ2lhbm5hLWFnZ2Vsb3BveWxveS1lcGlrZWZhbGlzLXRveS0yMDIx0gFOaHR0cHM6Ly93d3cuaWVmaW1lcmlkYS5nci9lbGxhZGEvaS1naWFubmEtYWdnZWxvcG95bG95LWVwaWtlZmFsaXMtdG95LTIwMjE_YW1w?oc=5

Halaman Selanjutnya >>>>


状況悪化なら断固対応=「ホワイト国」除外念頭に韓国 - 時事通信ニュース

状況悪化なら断固対応=「ホワイト国」除外念頭に韓国 - 時事通信ニュース

2019年07月31日17時12分

 【ソウル時事】韓国政府は31日開いた国家安全保障会議(NSC)常任委員会で、日本政府による輸出管理強化措置の撤回に向け、「あらゆる外交的努力」を尽くしていく必要性を確認した。その上で「日本が不当な輸出規制を撤回せず、状況をさらに悪化させる場合、可能なあらゆる措置を含め、断固として対応していく」方針を決めた。韓国大統領府が発表した。

【関連ニュース】韓国向け輸出規制

 日本政府は既に発動している半導体材料の輸出管理強化に続き、8月2日にも、優遇措置を適用する「」から韓国を除外する政令改正を閣議決定する見通し。常任委の決定には、からの除外を念頭に強い対応を取る姿勢を示し、既に発動した措置の撤回とともに、除外の見送りを求める意図があるとみられる。

Let's block ads! (Why?)



2019-07-31 08:12:00Z
https://www.jiji.com/jc/article?k=2019073100976&g=pol

続きを読む >>>>