Pages

Saturday, November 16, 2019

Ένταση στην Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ | Η Εφημερίδα των Συντακτών - Η Εφημερίδα των Συντακτών

Ένταση στην Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ | Η Εφημερίδα των Συντακτών - Η Εφημερίδα των Συντακτών

EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Αντεγκλήσεις και στιγμιαία ένταση είχαμε το πρωί του Σαββάτου στην Πολυτεχνική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με το thestival.gr, φοιτητές που έχουν αποκλείσει την είσοδο της Σχολής, δεν επέτρεψαν αρχικά σε αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ να περάσει προκειμένου να καταθέσει στεφάνι. Τελικά, η αρχική ένταση εξομαλύνθηκε και τα μέλη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατάφεραν να καταθέσουν το στεφάνι όμως, λίγο αργότερα φοιτητές το κατέστρεψαν.

Με δήλωση του στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, είπε: «Εμείς αυτό που θέλουμε αύριο είναι να γεμίσουν οι δρόμοι με κόσμο γιατί με την αστυνομοκρατία ουσιαστικά απομαζικοποιούνται. Ας το καταλάβουν μερικοί που με τις τραμπούκικες ενέργειες τους συμβάλλουν σε αυτό το κλίμα».

Θυμίζουμε ότι ήδη αρκετές σχολές του ΑΠΘ έχουν προχωρήσει σε καταλήψεις. Με γενικές συνελεύσεις από προχθές έχουν πάρει αποφάσεις για κατάληψη οι σύλλογοι: Φιλολογικού, Ιστορικού – Αρχαιολογικού, Αγγλικής Φιλολογίας, Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων, Ψυχολογίας, Πολιτικών Μηχανικών, Πολιτικών Επιστημών, Πληροφορικής, Δημοσιογραφίας & ΜΜΕ.

Στις κινητοποιήσεις για την 46η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου συμμετέχει η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης διοργανώνοντας δράσεις προβολής και διάδοσης της μνήμης του αντιδικτατορικού αγώνα και καλώντας τους πολίτες να δώσουν το «παρών».

Για σήμερα, Σάββατο 16 Νοεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι, έχει προγραμματιστεί επίσκεψη – ξενάγηση στον χώρο Μνήμης Αντιδικτατορικού Αγώνα στο Πολεμικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, ενώ την Κυριακή 17/11, στις 5 το απόγευμα, η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ θα συμμετάσχει στην πορεία για το Πολυτεχνείο.

Let's block ads! (Why?)



2019-11-16 08:43:00Z
https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiUmh0dHBzOi8vd3d3LmVmc3luLmdyL2VsbGFkYS9rb2lub25pYS8yMTkxODNfZW50YXNpLXN0aW4tcG9seXRlaG5pa2ktc2hvbGktdG95LWFwdGjSAQA?oc=5

Halaman Selanjutnya >>>>


No comments:

Post a Comment