Pages

Thursday, November 14, 2019

Ξανά στην προανακριτική της Βουλής σήμερα ο Κ. Φρουζής - Η Εφημερίδα των Συντακτών

Ξανά στην προανακριτική της Βουλής σήμερα ο Κ. Φρουζής - Η Εφημερίδα των Συντακτών

Υπόθεση Novartis: Γιατί ένας κατηγορούμενος δεν μπορεί να είναι ταυτόχρονα και προστατευόμενος μάρτυρας.

Συνεχίζεται σήμερα στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής η κατάθεση του ήδη κατηγορούμενου για διάπραξη κακουργημάτων πρώην επικεφαλής της Novartis Κ. Φρουζή. Μαρτυρίες, καταθέσεις, στοιχεία από σκληρούς δίσκους, επεξεργασμένα ηλεκτρονικά έγγραφα από την ειδική υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ., έρευνες του FBI κ.λπ. δεν συνιστούν ασφαλώς επαρκείς ενδείξεις σκανδάλου για τη Ν.Δ. και το ΚΙΝ.ΑΛΛ. μπροστά στην κατάθεση του κ. Φρουζή.

Το σύνολο των ελεγχόμενων ΜΜΕ, ολόκληρη τη χθεσινή μέρα, προβάλλοντας τους όψιμους ισχυρισμούς και την κατάθεση ενός ανθρώπου που αυτονόητα όντας κατηγορούμενος υπερασπίζεται με όποιον τρόπο νομίζει τον εαυτό του, προεξοφλούσαν ότι διέπραξε παραπτώματα η «σκευωρός» Ελένη Τουλουπάκη.

Ας σημειωθεί εδώ ότι η υποτιθέμενη πίεση που, σύμφωνα με τον Κ. Φρουζή, ασκήθηκε σε βάρος του αφορούσε μια συνάντηση με όλους τους εισαγγελείς Διαφθοράς και τους νομικούς του συμβούλους, στη διάρκεια της οποίας ο ίδιος φέρεται να ζήτησε να αποδεσμευτούν κάποιοι λογαριασμοί του. Παρεμπιπτόντως η κυβέρνηση έχει ήδη αποφασίσει να αποδεσμεύσει λογαριασμούς με ποσά πάνω από ένα δισ. ευρώ, υποδίκων για διάφορες υποθέσεις καταχρήσεων, χρηματισμών κ.λπ.

Εωλος ισχυρισμός

Ο Κ. Φρουζής προφανώς αγνοεί ότι και τα υπομνήματα, τα οποία υπέβαλε όταν κλήθηκε ως ύποπτος, αποτελούν καταθέσεις, άσχετα αν ο ίδιος δεν θέλησε να παρουσιαστεί αυτοπροσώπως. Παραμένει επίσης πιθανό να κληθεί ξανά, όπως και κάθε κατηγορούμενος μετά την ολοκλήρωση της προανακριτικής διαδικασίας και αφού συλλεγούν όλα τα στοιχεία που αφορούν την υπόθεση.

Ο ισχυρισμός Φρουζή ότι η εισαγγελέας θα του παρείχε την ιδιότητα του προστατευόμενου μάρτυρα σε περίπτωση που ο ίδιος προχωρούσε σε καταγγελίες κατά πολιτικών είναι πασιφανώς έωλος, δεδομένου ότι τα στοιχεία της δικογραφίας για τις αθέμιτες πρακτικές της εταιρείας αφορούσαν πρώτα και κύρια τον ίδιο. Επομένως, ό,τι κι αν ισχυρίζεται τώρα ο κ. Φρουζής πριν από κάθε άλλον, οι εισαγγελείς γνωρίζουν ότι ένας κατηγορούμενος δεν μπορεί να είναι ταυτόχρονα και προστατευόμενος μάρτυρας. Εξάλλου, για τον ίδιο λόγο και ο άλλος κατηγορούμενος, καθηγητής Μανιαδάκης, έχασε την ιδιότητα του προστατευόμενου ευθύς μόλις προέκυψαν στοιχεία σε βάρος του. Για τον λόγο αυτό άλλωστε επιχείρησε στη συνέχεια να διαφύγει.

Η προανακριτική επιτροπή, έστω και αποδεκατισμένη μετά το τσεκούρι της Ν.Δ. και του ΚΙΝ.ΑΛΛ., θα συνεχίσει με τις ερωτήσεις βουλευτών στον πρώην ισχυρό άνδρα της Novartis, του ΣΦΕΕ και μέλος του θινκ τανκ για την υγεία που δημιουργήθηκε επί πρωθυπουργίας Σαμαρά. Το βέβαιο είναι ότι τον τελικό λόγο θα έχει η Δικαιοσύνη, κομμάτι της οποίας επιμένει να σιωπά στα όσα κακόβουλα και συκοφαντικά εκτοξεύονται κατά των Εισαγγελέων Διαφθοράς.

Χρηματισμοί γιατρών

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ διατύπωσαν ερωτήματα για το πώς είναι δυνατόν -πέρα από το δικαίωμα του Κ. Φρουζή στην υπεράσπισή του- να συμμερίζονται τα όσα λέει η Ν.Δ. και το ΚΙΝ.ΑΛΛ., όταν έχουν παραδεχτεί δημόσια ότι το σκάνδαλο Novartis, την περίοδο που ήταν επικεφαλής της εταιρείας ο κ. Φρουζής, είναι υπαρκτό αλλά μόνο ως προς το σκέλος που αφορά χρηματισμούς γιατρών! Ποιος όμως ενορχήστρωνε τότε τους χρηματισμούς;

Πώς θεωρούν θύμα δήθεν «σκευωρίας» τον κ. Φρουζή για το σκέλος που αφορά τους πολιτικούς, αλλά την ίδια ώρα τον εγκαλούν ως υπεύθυνο για το σκάνδαλο Novartis; Σύμφωνα με την Κουμουνδούρου είναι προφανές πως μετά την ποινική δίωξη στον Α. Λοβέρδο και την εκκρεμή δικαστική διερεύνηση για δύο πρώην υπουργούς τα δύο κόμματα επιλέγουν να λειτουργήσουν ως συνήγοροι υπεράσπισης του κ. Φρουζή και των εμπλεκομένων, ταυτιζόμενοι μαζί τους με κάθε κόστος.

Let's block ads! (Why?)



2019-11-14 07:34:00Z
https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiYGh0dHBzOi8vd3d3LmVmc3luLmdyL3BvbGl0aWtpL2JveWxpLzIxODg5MV94YW5hLXN0aW4tcHJvYW5ha3JpdGlraS10aXMtYm95bGlzLXNpbWVyYS1vLWstZnJveXppc9IBAA?oc=5

Halaman Selanjutnya >>>>


No comments:

Post a Comment