Pages

Friday, August 2, 2019

Παρέμβαση του Αρείου Πάγου για την αποφυλάκιση του Επαμεινώνδα Κορκονέα - iefimerida

Παρέμβαση του Αρείου Πάγου για την αποφυλάκιση του Επαμεινώνδα Κορκονέα - iefimerida

Νέα τροπή φαίνεται πως παίρνει η υπόθεση της αποφυλάκισης του Επαμεινώνδα Κορκονέα, καθώς η πρόσφατη απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου της Λαμίας προκάλεσε την παρέμβαση του Αρείου Πάγου.

Οπως έγινε γνωστό, η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ζήτησε από το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο της Λαμίας να διαβιβαστεί αντίγραφο της απόφασης για τον Επαμεινώνδα Κορκονέα, μόλις αυτή καθαρογραφεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στη συνέχεια ο Αρειος Πάγος θα μελετήσει το υλικό και θα αποφασίσει αν πρέπει να ασκηθεί αναίρεση στην απόφαση που οδήγησε, τελικά, στην αποφυλάκιση του Επαμεινώνδα Κορκονέα.

Η απόφαση που άνοιξε τον δρόμο για την αποφυλάκιση Κορκονέα

Ο Επαμεινώνδας Κορκονέας κρίθηκε ένοχος για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας με άμεσο δόλο για την υπόθεση δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Αμέσως μετά, ο συνήγορος του Κορκονέα, Βαγγέλης Ανδρούλας -που μίλησε στο iefimerida για την απόφαση- υπέβαλε αίτημα για την αναγνώριση του πρότερου σύννομου βίου, προκειμένου να ζητήσει την ελάχιστη προβλεπόμενη ποινή, που είναι τα 10 έτη.

Καθώς ο Επαμεινώνδας Κορκονέας παρέμενε ήδη 11 χρόνια στη φυλακή, ενώ είχε κάνει και μεροκάματα, η απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου Λαμίας ουσιαστικά άνοιξε τον δρόμο για την άμεση αποφυλάκισή του.

Let's block ads! (Why?)



2019-08-02 10:11:42Z
https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiUGh0dHBzOi8vd3d3LmllZmltZXJpZGEuZ3IvZWxsYWRhL3BhcmVtYmFzaS10b3ktYXJlaW95LXBhZ295LWVwYW1laW5vbmRhLWtvcmtvbmVh0gFUaHR0cHM6Ly93d3cuaWVmaW1lcmlkYS5nci9lbGxhZGEvcGFyZW1iYXNpLXRveS1hcmVpb3ktcGFnb3ktZXBhbWVpbm9uZGEta29ya29uZWE_YW1w?oc=5

Halaman Selanjutnya >>>>


No comments:

Post a Comment